Menu
Ballonvaren bij zonsondergang
Ballonvaren bij zonsondergang

Onze luchtballon vloot biedt alle flexibiliteit!

Plan nu jouw ballonvaart
Plan nu jouw ballonvaart

Wacht niet tot de zomer, het voorjaar toont je frisse kleuren en heldere luchten!

Ballonvaren in het voorjaar
Ballonvaren in het voorjaar

Het voorjaar staat voor de deur, onze luchtballonnen staan al startklaar

Direct reserveren

Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

Broedseizoen en ballonvaren

15-03-2018Broedseizoen en ballonvaren

De lente komt eraan! Sommige vogel soorten zijn alweer druk in de weer met het bouwen van hun nest. Niet alle vogels broeden op hetzelfde moment, maar tijdens het broedseizoen zijn alle nesten beschermd.

Het broedseizoen loopt van 15 maart tot en met 15 juli 2018. Wij als ballonvaarders hebben hier ook mee te maken. Tijdens het broedseizoen willen wij namelijk voorkomen dat wij verstoring veroorzaken. Verstoring kan veroorzaakt worden door luchtballon landingen. Wanneer een luchtballon nabij een nest land en wij bergen de ballon kan een nest ongezien worden verstoord. 

Deze verstoring willen wij dus voorkomen. Daarom is het voor onze ballonvaarders zaak om nog nauwkeuriger te kijken waar de luchtballonnen kunnen starten om de aangeweze broedgebieden te vermijden. Heeft u een ballonvaart gepland voor een bepaalde regio kan het dus gebeuren dat we naar een andere locatie moeten uitwijken, uiteraard zullen wij u daar duidelijk over informeren. Alle aangewezen natuur- en broedgebieden zijn op deze pagina te vinden.Nieuwsarchief

facebook twitter youtube