Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

Ballonvaren bij zonsopkomst

01-08-2021Ballonvaren bij zonsopkomst

Wist je dat de ochtend, bij zonsopkomst, het beste tijdstip van de dag is voor een ballonvaart? Door de afkoeling in de nacht komt de atmosfeer het meest tot rust en zijn de weerscondities het best geschikt voor een ballonvaart*.

Met een beetje geluk geniet je van optrekkende mist en openbrekende bewolking. De zon komt op in het oosten en je geniet in alle rust van het ontwakende landschap. 

Wil jij een ballonvaart bij zonsopkomst maken, dan kan dit dagelijks kan wanneer je een privé ballonvaart bij ons reserveert, dit kan vanaf 2 personen vanuit Amersfoort.
Het tijdstip is vroeg, medio mei 6:00 uur (juni en juli 5:00 uur, augustus 6:00 uur september 7:00 uur), maar het vroege opstaan word zeer zeker beloond :-)
Wil je aansluiten bij een groepsballonvaart, dan plannen wij ochtendvaarten uitsluitend in de maanden april, mei, augustus, september. 
Bekijk alle geplande ochtend ballonvaarten op deze pagina

* In Nederland hebben we in tegenstelling tot zuid Europese landen, de mogelijkheid om ook 's avonds te ballonvaren omdat het laatste uur van de dag de atmosfeer al tot rust begint te komen. Een meerderheid van onze gasten geeft daarom ook de voorkeur aan een avondballonvaart. 

Fun fact 1: Wist je dat in Nederland circa 120 avonden geschikte weerscondities hebben voor een ballonvaart en dat er gemiddeld 230 geschikte ochtenden zijn voor een ballonvaart.  
Fun fact 2: Wist je dat 90% van de ballonvaarten in de avond plaatsvinden....Nieuwsarchief


WhatsApp facebook twitter youtube