Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

FAQ / Veelgestelde vragen

Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit. U kunt uw ballonvaart voor elke door u gewenste dag plannen. Op de dag van de ballonvaart zal de definitieve bevestiging van de geplande ballonvaart plaatsvinden. Afgesproken tijden kunnen aangepast worden aan de omstandigheden.

Camera
Sinds 2014 is het vrij toegestaan om luchtopnames te maken. Voor die tijd beschikten al onze ballonvaarders al over een speciale ontheffing zodat iedereen foto's kon maken

Hoogte
Luchtballonnen varen met de wind mee en dus weten we nooit exact waar we zullen landen. De hoogte is echter uitstekend te controleren. De gemiddelde vaarhoogte ligt tussen de 150 en 300 meter om een mooi zicht op het landschap te hebben.

Hoogtevrees
In een luchtballon heeft men geen contact met de aarde. Hierdoor wordt ook geen hoogtevrees ervaren, zelfs enkele van onze piloten hebben hoogtevrees maar ervaren dit niet tijdens het ballonvaren. Lees ook... 

Kleding
Ballonvaren is een buitenactiviteit. Kleding wat u aan zou trekken voor een stevige wandeling is uitstekend geschikt voor ballonvaren. Voornamelijk stevig schoeisel is van belang. In de luchtballon is het niet kouder dan op de grond. Nylon kleding raden wij sterk af in verband met de brandbaarheid en slechte ventilatie. Lees meer...

Leeftijd
Ballonvaren is geschikt voor jong en oud, kinderen vanaf 1,30 meter kunnen uitstekend over de rand van de mand heen kijken. Weersomstandigheden kunnen een belemmering zijn voor oudere passagiers, bij een zogenaamde sportieve landing zullen wij oudere passagiers adviseren niet mee te varen, maar op een rustigere dag een ballonvaart te maken.

Ontmoeting
Op de afgesproken startlocatie maken we over het algemeen voor het eerst kennis met elkaar. De piloot zal u inchecken en informeren over de ballonvaart. Indien gewenst mag u ook meehelpen bij de voorbereidingen van de ballonvaart.

Roken en drinken
Uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan om in een straal van 50 meter rondom de ballon te roken. Tijdens de ballonvaart mag nooit gerookt worden. Passagiers die onder invloed van alcohol of drugs zijn zullen helaas geweigerd worden.

Tijdsduur
De ballonvaart duurt gemiddeld een uur. Vanwege klimatologische omstandigheden kan in de meeste gevallen niet veel langer gevaren worden. Het gehele programma van begin tot eind duurt circa 4 uur, wij adviseren u om niet direct na de ballonvaart iets te plannen aangezien het programma altijd uit kan lopen.

Tijdstip
Ballonvaarten worden altijd in de ochtend en avond uitgevoerd, zie ook tijdstippen ballonvaarten

Uitzwaaien
Familie, vrienden en kennissen willen u vast wel een goede vaart wensen. Wij bieden zelfs de mogelijkheid om mee te helpen bij de voorbereiding van de ballonvaart. Ook kunnen belangstellenden achter de volgauto aanrijden en de landing vanaf de grond meemaken (helaas lukt dit niet altijd). Bij de landing is het echter niet direct toegestaan het terrein te betreden, dit kan alleen in overleg met de landeigenaar.

Zwanger
U bent zwanger en wilt ballonvaren? Het is niet verboden om te ballonvaren wanneer u zwanger bent, maar toch raden wij het af om tijdens uw zwangerschap te ballonvaren. Het resultaat van de zwangerschap is toch mooier dan een ballonvaart...

Het weer voor een ballonvaart... 

Lees hier meer over:

WhatsApp facebook twitter youtube