Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

Boek over de ballonvaart historie

01-01-2012

Lichter dan lucht, los van de aarde is een boek geschreven door Han Nabben. Het boek beschrijft in 300 pagina's met ruim 500 illustraties over de ballonvaart en luchtscheepvaart in Nederland.

Onder andere Rob Wiegers heeft een ondersteunende rol gespeeld bij het leveren van input voor dit boek.

Uiteraard willen wij dit boek niet alleen voor onszelf houden maar ook delen met U. Daarom hebben wij een aantal boeken ingekocht en willen deze aanbieden in combinatie met een ballonbon. Bekijkt u daarom eens onze ballonbon pagina!

 

Lichter dan lucht, Rob Wiegers. Een onvergetelijke ervaring. Los van de Aarde

Voordat in 1909 het eerste gemotoriseerde vliegtuig in Nederland opsteeg waren Nederlanders al ruim een eeuw bezig om los te komen van de grond met behulp van zogenaamde lichter-dan-lucht vaartuigen: luchtschepen en luchtballonnen.

Lichter dan lucht los van de aarde behandelt deze indrukwekkende maar desondanks grotendeels onbekende episode van de Nederlandse luchtvaarthistorie. Het boek gaat over dromonde romantici die gelokt werden door blauwe luchten en het verlangen de aarde vanuit de hemel te aanschouwen. Over het doorzettingsvermogen en de vastberadenheid van uitvinders en avonturiers die gepokt en gemazeld door tegenslagen de zwaartekracht uiteindelijk overwonnen. En over gedreven volhouders die de ballonvaart uiteindelijk in Nederland introduceerden, organiseerden en populariseerden, met als resultaat dat de Nederlandse wolkenluchten op mooie zomeravonden regelmatig worden verrijkt met kleurrijke, imposante hemelbestormers.

Meer informatie over dit boek is ook te vinden op www.ballonboek.nlNieuwsarchief

WhatsApp facebook twitter youtube