Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

Ballonvaren met de campagne luchtballonnen "Mooier landschap"

01-06-2010

In juni 2009 is de overheidscampagne "Een mooier landschap, maak het mee" afgetrapt met de start van twee nieuwe heteluchtballonnen geheel in de stijl van de campagne. Beide ballons hebben inmiddels meer dan 150 ballonvaarten boven Nederland gemaakt en al diverse evenementen bezocht.

Ook voor 2010 zijn al enkele ballonvaart evenementen gepland.

Op 25 en 26 juni zal één van de heteluchtballonnen deelnemen aan de ballonfiesta Hardenberg. De passagiers die dit jaar mee zullen varen in de luchtballon weten zelf nog niet dat zij gaan ballonvaren. Alle plaatsen in de ballon zijn door het ministerie van LNV ter beschikking gesteld aan de organisatie van de ballonfiesta. De orgnisatie zal er zorg voor dragen dat mensen in het zonnetje gezet zullen worden en op deze dagen vanuit de ballon het Overijsselse landschap op een unieke wijze zullen ervaren.

Op 28 juli zal één van de heteluchtballonnen deelnemen aan de 25e Friese Ballonfeesten in Joure. Op deze dag zullen 125 heteluchtballonnen gaan ballonvaren! Het ministerie van LNV heeft besloten om op deze dag alle plekken in de ballon ter beschikking te stellen aan de stichting spieren voor spieren. In de luchtballon zullen kinderen met een spierziekte een unieke ballonvaart aangeboden krijgen boven het friese landschap en zo zelf het een mooier landschap meemaken!

Op 13 en 14 augustus zal één van de landschapsballonnen, in navolging van vorig jaar, deelnemen aan de ballonfiesta Barneveld. De ballon is ook hier ter beschikking gesteld aan de organisatie. De passagiers die zullen gaan ballonvaren zullen hiervoor een ticket aanschaffen bij de stichting ballonfiesta Barneveld. De inkomsten zullen ten goede komen aan nader te bepalen goede doelen. Ook boven Gelderland zullen de passagiers in één van de landschapsballonnen het landschap tijdens een ballonvaart mee gaan maken!Nieuwsarchief

WhatsApp facebook twitter youtube