Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

Opleiding ballonvaarder

28-07-2015Opleiding ballonvaarder

Om een luchtballon te mogen "besturen" moet een ballonvaarder in het bezit zijn van een geldig brevet. Alle luchtballon piloten van Rob Wiegers Ballonvaarten zijn in het bezit van een commercieel luchtballon brevet, daarnaast bestaat ook een recreatief brevet.

De opleiding tot commercieel luchtballon piloot bestaat uit drie onderdelen, te weten
- Medische goedkeuring
- Theoretische kennis
- Praktijk kennis ballonvaren

De theoretische kennis bevat de volgende onderdelen
- Meteorologie
- Navigatie
- Communicatie
- Human performance
- Vliegvoorschriften
- Luchtballon techniek

De theoretische kennis kan als zelfstudie worden voltooid of aan een vliegschool. Alle onderdelen worden geexamineerd en moeten binnen 1,5 jaar behaald worden.

De praktijk kennis ballonvaren wordt de aspirant luchtballon piloot geleerd door een "Flight Instructor". Gemiddeld zijn circa 40 trainingsvaarten met een Flight Instructor noodzakelijk waarna de aspirant ballonvaarder een eerste "solovlucht" mag maken.

Een opleiding tot luchtballon piloot is relatief kostbaar, maar geeft je daarna veel vrijheid en mooie momenten voor terug!

De opleiding tot luchtballon piloot kan op verschillende manieren worden ingevuld. Lijkt het jouw wat om een opleiding tot ballonvaarder te volgen neem dan gerust eens contact met onze instructeur Niels op.

Er bestaat zelfs de mogelijkheid om zelf een luchtballon te kopen en hierop les te krijgen. 

Het uitzicht vanaf de werkplek van een luchtballon piloot...Nieuwsarchief

WhatsApp facebook twitter youtube