Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

Eerste plaats ballonvaart wedstrijd

26-03-2012

Op zaterdag 24 maart 2012 heeft luchtballon pilote Annelotte Tolboom de eerste plaats behaald tijdens de eendags ballonvaart wedstrijd in het Drentse Wezeperbrug.

Reeds in januari kwam de uitnodiging voor deze eendags ballonvaart wedstrijd van organisator Bert Stuiver. Annelotte was meteen enthousiast om mee te doen met deze wedstrijd. In 2010 behaalde zij al samen met Niels Kon in Portugal de tweede plaats bij een ballonvaart wedstrijd.

Bij de ballonvaart wedstrijd werden twee ballonvaarten gemaakt met totaal vijf opdrachten.

De eerste ballonvaart startte 's ochtends al om 7:55 uur. De eerste opdracht was het scoren op een doel met een marker, daar een ballon met de wind meedrijft was de uitdaging van deze opdracht om de juiste windrichting naar het doel te vinden. De tweede opdracht die uitgevoerd moest worden was het afleggen van een zo kort mogelijk afstand in een tijdsduur van 15 minuten. De uitdaging hierbij was een zo langzaam mogelijke luchtstroom te vinden. De derde en tevens laatste opdracht van deze ballonvaart was een zo groot mogelijk hoek over een afstand van 3 km te maken. Ook hierbij moest gezocht worden naar de verschillende windrichtingen en de grootste hoek ten opzichte van 180 graden gedurende 3 km aan te houden.

De tweede ballonvaart mocht 's middags starten tussen 17:30 en 18:00 uur. De eerste opdracht was vanaf een zelf gekozen startlocatie op een doel af te varen en alhier te scoren met een marker. De tweede opdracht was een volgend doel waar met een marker gescoord kon worden.

Met name tijdens de middag ballonvaart heeft Annelotte de meeste punten weten te scoren en de hoogste gemiddelde score van alle 9 deelnemers weten te halen.

Uitslag One Day Fly Wezeperbrug

1. Annelotte Tolboom - 3828 punten
2. Jan Fokken - 3177 punten
3. Jan Oudenampsen - 3069 punten
4. Bert Stuiver - 2913 punten
5. Johannes Kooistra - 2906 punten
6. Henri van Bommel - 2443 punten
7. Angele Linders - 2323 punten
8. Erik Pals - 2222 punten
9. Dirk Remmelink - 1910 punten

 

Wedstrijd organisator Bert Stuiver feliciteert Annelotte de beker voor de eerste plaats!

Het wedstrijd team met v.l.n.r. Niels Kon, Annelotte Tolboom, Bert Krijnen

Het eerste ballonvaart wedstrijd doel

De wedstrijd luchtballon van Erik Pals

De wedstrijd luchtballon van Jan Fokken

 Nieuwsarchief

WhatsApp facebook twitter youtube