Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

11-11 dag van de duurzaamheid

11-11-2010

Ballonvaren en duurzaamheid.

11 november is de internationale dag van de duurzaamheid. Meteen een reden om eens stil te staan bij de duurzaamheid van ballonvaren.

Bij het varen in een heteluchtballon wordt lucht opgewarmd middels twee of meerdere propaanbranders. Bij de verbranding van propaan ontstaat: warmte, waterdamp en CO2.

De uitstoot is afhankelijk van de omgevingscondities waarin de ballonvaart wordt uitgevoerd, de kwaliteite van de ballon en de belading van de ballonmand; namelijk hoe warmer de omgevingslucht en hoe zwaarder de ballon wordt beladen hoe heter de luchtballon verwarmd moet worden.

Rob Wiegers Ballonvaarten is zich bewust van het feit dat een zo laag mogelijke uitstoot wenselijk is. Om hiertoe te komen worden al onze luchtballonvaarten met een zo licht mogelijke belading uitgevoerd, mede om deze reden verzoeken wij ook altijd de passagiers om voortijdig bij de boeking het gewicht door te geven.

Sinds 2010 heeft Rob Wiegers Ballonvaart een nieuwe tot wel 25% zuinigere luchtballon in gebruik genomen. De ballon is voorzien van een speciale ring welke halvewege de luchtballon is ingenaaid om een betere luchtcirculatie in de ballon te realiseren. De resultaten zijn beter dan verwacht en voor het nieuwe seizoen zal gekeken worden naar mogelijkheden voor aanpassing van de gehele vloot.

Wilt u meer informatie over ballonvaren en duurzaamheid neemt u dan gerust contact met ons op!Nieuwsarchief

WhatsApp facebook twitter youtube