Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

Ballonvaart verwachting KNMI

02-06-2015Ballonvaart verwachting KNMI

Één van de meest gestelde vragen van onze passagiers is hoe wij ons informeren over de weersomstandigheden voor de ballonvaarten.

Uiteraard volgen wij dagelijks de "gangbare" weerberichten om ons te informeren over de luchtdruk systemen zoals die zich om ons heen gedragen. De opleiding tot ballonvaarder gaat diep in de meteorologie en de ballonvaarder kan dus al veel informatie halen uit de luchtdrukkaarten (zoals we die ook op TV zien).

Naast de beschikbare kaarten houden we ook de specifieke verwachtingen van het KNMI en MeteoConsult in de gaten. Het KNMI voorziet ons van de meeste informatie in de vorm van het weerbulletin voor de luchtvaart en de zogenaamde ballonvaartverwachting. De grote Nederlandse vliegvelden geven ook nog hun specifieke verwachting waar wij ook veel informatie over wind, bewolking en luchtdruk kunnen vinden in de zogenaamde Terminal Aerodrome Forecast (TAF) berichten.

De ballonvaartverwachting is een speciale door de KNMI uitgegeven weersverwachting voor de ballonvaart en alleen beschikbaar voor gebrevetteerde ballonvaarders. Deze verwachting geeft de meeste informatie over de hoogtewinden. Een voorbeeld van de KNMI Ballonvaartverwachting ziet u hieronder:

In de onderstaande afbeelding hebben wij de regio Amersfoort aangeklikt (oranje markering) en krijgen wij de verschillende hoogtewinden op verschillende tijden te zien. Een toelichting op de ballonvaartverwachting geeft informatie over bewolking en neerslagkans zodat wij altijd een gedegen beslissing kunnen nemen.

 

Willekeurige schermafdruk van een ballonvaartverwachting, geen actueel beeld.Nieuwsarchief

WhatsApp facebook twitter youtube