Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

Bollenvelden Noord-Holland

03-04-2011

Ballonvaren boven de bollenvelden van Noord-Holland.

Nederland kent drie gebieden in Nederland waar in het voorjaar vele bollenvelden in bloei staan. In onderstaande afbeelding zijn de drie gebieden met rode stippen aangeduid:

  • Noordelijke bollenstreek
  • Kennemerland
  • Duin- en bollenstreek

De mooiste manier om de bollenvelden te bekijken in natuurlijk tijdens een ballonvaart met een luchtballon! In de maand april hebben wij al meerdere ballonvaarten gepland over de bollenvelden boven het Kennemerland. Wilt u ook meevaren tijdens een van de geplande ballonvaarten boek deze dan online of reserveer een privé ballonvlucht voor iedere door u gewenste datum!

 

Het meest noordelijke gebied wordt ook wel de Noordelijke bollenstreek genoemd. Dit gebied ligt rondom Breezand, Anna Paulowna, Julianadorp, Den Helder, Wieringerwaard, 't Zand, Callantsoog, Schagen, Middenmeer, Wieringermeer, Wieringerwerf en Winkel.

Het middelste bollengebied is het Kennemerland. Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft-De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk, Schermer, Uitgeest en Zuid Kennemerland.

Het zuidelijke bollengebied is de Duin- en bollenstreek. Natuurlijk het bollencentrum van Nederland met de Keukenhof in Lisse. Het gebied bestrijkt: Leiden, Voorhout, Noordwijk, Lisse, Nieuw Vennep, Hillegom en De Zilk.

Om het bollengebied vanuit de luchtballon te bekijken tijdens een ballonvaart is het middelste gebied Kennemerland het meest geschikt. De noordelijke bollenstreek is minder geschikt om te ballonvaren vanwege de ligging nabij het water. De Duin- en bollenstreek is beperkt qua ballonvaart mogelijkheden in verband met de nabijheid van vliegeld Schiphol aan de Oostzijde en de kustlijn aan de westzijde.

Wilt u meer informatie over ballonvaren boven de bollenvelden neemt u dan gerust contact met ons op!Nieuwsarchief

WhatsApp facebook twitter youtube