Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

BHV & VMS Training

17-03-2018BHV & VMS Training

Zaterdag 17 maart organiseerden wij weer onze jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst. Deze bijeenkomst bestaat onder andere uit een training Bedrijfshulpverlening (BHV)  en Veiligheidstraining (VMS). Doel van deze trainingen is het gezamenlijk verbeteren van de veiligheid en veiligheidscultuur bij het uitvoeren van onze ballonvaarten. 

Daarom is de BHV training is een verplicht onderdeel voor al onze piloten en crewleden. In deze basistraining leren alle teamleden een beginnende brand te blussen, eerste hulp te verlenen en een gebouw te evacueren. Omdat bij ballonvaarten het onderdeel evacueren (in de lucht) geen optie is, trainen we wel het evacueren bij de start en landing. We hopen het geleerde in de training nooit te hoeven toepassen, maar voorbereid zijn we wel. 

De VMS (Veiligheids management) training bestond deze keer uit een praktijkcase uit ons veiligheids management handboek. Onze veiligheidsmanager heeft samen met de teamleden de mogelijke gevaren geïdentificeerd. Deze zijn vervolgens in groepjes behandeld waarbij ook nauwkeurig bekeken is of er (aanvullende) maatregelen nodig zijn. Hiermee willen we de risico's van deze mogelijke gevaren zoveel mogelijk beperken. 

Gelukkig hebben we ook vorig seizoen geen ongelukken of verwondingen gehad. Uiteraard willen we dat zo houden en we hopen dat ons team met deze uitgebreide voorbereiding bijdraagt aan weer veel mooie en veilige ballonvaarten in 2018. Wij zijn klaar voor een nieuw seizoen! Nieuwsarchief

WhatsApp facebook twitter youtube