Menu
Herinneringen leven langer dan spullen
Herinneringen leven langer dan spullen

Wie neem jij mee omhoog?

De mens verlangt alles wat hij niet kan doen ...
De mens verlangt alles wat hij niet kan doen ...

Kijk uit op de heldere horizon, bewonder het landschap...

Ballonvaren in de winter
Ballonvaren in de winter

Wil jij met ons mee omhoog boven de sneeuw, meld je aan info@meeomhoog.nl

Direct reserveren

Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

De morgenstond heeft goud in de mond

04-08-2018De morgenstond heeft goud in de mond

Volgens het oud Hollandsche spreekwoord ‘de morgenstond heeft goud in de mond’ kan je maar beter vroeg opstaan om het maximale uit je dag te halen. Volgens Renee Biss, promovenda aan de Universiteit van Toronto, klopt dit als een bus. Mensen die vroeg opstaan, zijn gezonder en gelukkiger.

En dat komt goed uit want wie deze zomer een mooie ballonvaart wil maken, kan daar maar beter vroeg voor opstaan. In een eerder nieuwsbericht kun je lezen dat dit te maken heeft met de warmte. Maar daarnaast hebben we de afgelopen weken ook een aantal avondvaarten gecanceld in verband met te harde wind. Niks geks aan, komt wel vaker voor zou je denken.. Toch hebben we daar meer last van tijdens deze extreem warme zomer. Dat komt door de hitte uit het binnenland en het contrast met de temperatuur van het zeewater. Omdat dit verschil deze zomer minstens tien graden is ontstaat er in de avond een zeebriesfront. Er stroomt koelere lucht het land op. Omdat de grond nog erg warm is geeft dat onstabiliteit. Deze thermische condities zorgen voor windvlagen waardoor het ballonvaren in de avonduren een grotere uitdaging is dan tijdens 'normale' zomerse themperaturen. 

Vroeg opstaan loont dus ook bij het maken van een mooie ballonvaart deze zomer! Omdat we in deze helft van het jaar een langere daglichtperiode hebben zijn de ochtendvaarten om 6 uur 's morgens. Wil jij ook de dag beginnen met een mooie zonsopkomst, zwevend boven Nederland? Plan een ochtendballonvaart of ga mee met onze geplande ochtendvaart boven Amersfoort. 

 

 

 Nieuwsarchief

facebook twitter youtube