Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

Winderige dagen ongunstig voor ballonvluchten

10-04-2010

Het weekend van 10 en 11 april is erg winderig en de daarop volgende week belooft ook veel winderige dagen. Om te kunnen ballonvaren mag de wind niet harder waaien dan 4 bft.

De wind is vaak bij ballonvaren de grote spelbreker. Het oppervlakte van een gemiddelde luchtballon bedraagt circa 2.000 m2. Wanneer een windsnelheid van meer dan 20 km/h tegen de ballon blaast kan de ballon niet volledig worden gevuld. De afbeelding hieronder maakt duidelijk zichtbaar hoe de luchtballon zich als een groot zeil in de wind gedraagt.

Gelukkig neemt de wind vaak in de avond af, door de zogenaamde dagelijkse gang, zodat we op veel winderige dagen toch nog kunnen ballonvaren. Helaas is de Noord Oostelijk wind in het weekend van 10 en 11 april toch de grote spelbreker en neemt in de avond pas laat en onvoldoende af om een veilige ballonvaart te kunnen maken.

Naast een harde wind zijn neerslag, dichte mist (en nevel) en laaghangende bewolking nogal spelbrekers om te kunnen ballonvaren. Al onze ballonvaarten worden namelijk uitgevoerd met tenminste 8 km horizontaal en 300 meter verticaal vrij zicht. Wilt u graag een ballonvaart met ons maken neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden.Nieuwsarchief

WhatsApp facebook twitter youtube