Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

Hitte en ballonvaren

01-08-2020Hitte en ballonvaren

Komende dagen zal het kwik weer richting 30 graden en zelfs hoger stijgen. Dit heeft ook effect op luchtballonnen.

Door het temperatuursverschil van de lucht in de ballon en de omgeving ontstaat het draagvermogen van de ballon. Bij temperaturen boven de 30 graden zou de ballon theoretisch zo warm moeten worden dat dit de ballonstof kan beschadigen. Om dit te voorkomen kunnen ballonvaarten met een lichtere belading worden uitgevoerd, dit gebeurd al bij temperaturen >23 graden.

Toch annuleren wij ballonvaarten bij temperaturen boven de 30 graden. Dit omdat niet alleen het draagvermogen van de ballon zeer beperkt is, ook voor de passagiers is de warmte een onaangename ervaring, in de mand loopt de temperatuur op tot wel 40+ vanwege de stralingswarmte van de branders en gebrek aan verkoelende wind omdat we met de wind meevaren... In combinatie met de verplichte mondkapjes leidt de warmte bij sommigen tot flauwte en misselijkheid.

Ga jij mee ballonvaren op een warme dag, drink voldoende neem een flesje water mee en zorg voor bescherming tegen de warme branders. In het kader van #plastifreejuly faciliteren wij geen waterflesjes meer voor onze passagiers, samen willen wij werken aan de reductie van plastic afval en hebben wij al onze teamleden voorzien van een Dopper hervulbare waterfles. Nieuwsarchief

WhatsApp facebook twitter youtube