Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

Wedstrijd luchtballon

01-11-2012

In oktober 2012 hebben onze luchtballon piloten Niels en Annelotte een tweedehands wedstrijdballon aangeschaft. Deze ballon werd te koop aangeboden door een collega ballonvaarder in Portugal. 

Een wedstrijd luchtballon is eigenlijk een gewone luchtballon maar dan minder breed. Het nadeel van dit type luchtballon ten opzichte van een "standaard" luchtballon is dat de ballon een verminderd draagvermogen heeft door de smallere vorm. Het grote voordeel hiervan is dat de ballon gemakkelijker verticaal kan manouvreren. Hierdoor kan de ballon snel tussen verschillende windlagen wisselen!

De ballon is voorzien van publiciteit van RE/MAX. In eerste instantie was de gedachte deze publiciteit te verwijderen, echter RE/MAX Nederland was zeer enthousiast over de ambitie van Annelotte om meer deel te nemen aan wedstrijd ballonvaarten.

Gegevens van de ballon:

Registratie: PH-ANN
Type: Kubicek BB20GP Grand Prix
Bouwjaar: 2008
Maximaal draagvermogen: 730 kg
Maximale stijgsnelheid: 6 m/s
Maximale daalsnelheid: 6 m/s
Hoogte: 17,9 meter
Diameter: 15,4 meter
Inhoud: 2.000 m3
 

De door Kubicek Balloons gebouwde Grand Prix ballon is het eerste type wedstrijdballon ontwikkeld door Kubicek Balloons. Dit type ballon heeft vlakke zijden en een geleidelijk gebogen top. De luchtballon vaart als een gewone luchtballon echter wanneer noodzakelijk kan de luchtballon (gecontroleerd) als een "steen" naar beneden vallen. Door de natuurlijk vorm van de ballon is de stof minder onderhevig aan spanning wat een verlengde levensduur van de ballon ten goede komt.

 Nieuwsarchief

WhatsApp facebook twitter youtube