Menu
Direct Boeken
Neem contact op
Ballonbon

Luchtballon inspecties

29-03-2011

Sinds 28 september 2009 is Rob Wiegers Ballonvaart B.V. door het Europees Agentschap voor Vliegveiligheid en het ministerie van Verkeer en Waterstaat erkend als Europees onderhoudsbedrijf (Continuing Airworthiness Management Organisation).

Sinds voornoemde periode is het beheer van meer dan 200 heteluchtballonnen toevertrouwd aan Rob Wiegers Ballonvaart B.V. Niet alleen Nederlands geregistreerde heteluchtballonnen worden aan Rob Wiegers Ballonvaarten toevertrouwd. Ook luchtballonnen uit Belgie, Frankrijk, Luxemburg, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk (Engeland) worden beheerd door Rob Wiegers Ballonvaart B.V.!

Luchtballonnen moeten jaarlijks worden geinspecteerd. De meeste inspecties van de heteluchtballonnen worden daarom voor aanvang van het ballonvaart seizoen ingepland. In de afgelopen maand (maart) zijn meer dan 40 luchtballonnen door de inspecteurs van Rob Wiegers Ballonvaarten onderhouden en geinspecteerd. Eventuele noodzakelijk reparaties zijn ook uitgevoerd en zo zijn niet alleen de ballonnen van Rob Wiegers Ballonvaarten maar ook van onze klanten klaar voor het nieuwe ballonvaart seizoen!

Wenst u meer informatie over onderhoud van heteluchtballons neemt u dan gerust contact op met ons hoofd luchtwaardigheid management ing. Niels Kon niels@luchtballonvaart.com


Alle aanhechtingspunten in de ballon worden zorgvuldig gecontroleerd:

De maximale bereikte temperatuur wordt geregistreerd en de sterkte van de ballonstof wordt gecontroleerd:

De overdrukventielen van gasflessen worden elke 10 jaar vervangen gelijktijdig met een drukproef van 30 bar!

Rob Wiegers Ballonvaarten is exclusief dealer van Kubicek Balloons en was op de Ballondag in Oosterwolde aanwezig begin maart voor de promotie van Kubicek Balloons in Nederland:


 

 Nieuwsarchief

WhatsApp facebook twitter youtube